Ennaltaehkäise ongelmat

Suuhygienisti on erityisesti suun ja hampaiden ennaltaehkäisevän hoidon asiantuntija. Hän neuvoo ja ohjeistaa, miten huolehtia juuri sinun suusi terveydestä sekä ehkäistä iensairauksia ja hampaiden reikiintymistä. Säännöllinen käynti suuhygienistillä on helppo ja kannattava tapa pitää huolta suun, hampaiden ja koko kehon terveydestä ja hyvinvoinnista. Suuhygienistimme poistavat esimerkiksi hammaskiveä ja värjäytymiä ja tekevät hampaiden valkaisuja. Suuhygienistin palveluista on mahdollista saada Kela-korvausta, kun tulet hoitoon hammaslääkärin lähetteellä. Tuttu suuhygienisti tuntee suusi ja tietää hoidontarpeesi.

Tervetuloa meille hellävaraiseen suunhoitoon!

Hampaiden hyvä hoito on koko kehon hyvinvoinnin kannalta tärkeä juttu. Tavallisin syy hakeutua suuhygienistin hoitoon ovat hammaskivi ja värjäytymät. Hammaskiven muodostuminen on yksilöllistä ja siihen vaikuttaa mm. syljen koostumus. Hammaskivi on hampaan pintaan ja ientaskuun kovettunutta bakteeriplakkia, jota ei saa itse irti hampaasta. Se pitää yllä ientulehdusta, joka altistaa hampaiden kiinnityskudossairaudelle.

Suuhygienisti poistaa hammaskiven joko käsityönä tai ultraäänilaitteella. Puhdistus auttaa pitämään ienrajan puhtaana ja ehkäisee ientulehdusta sekä pahanhajuista hengitystä. Peruspuhdistuksella saadaan usein poistettua myös kahvin, teen, tupakan ja ruoka-aineiden aiheuttamia värjäymiä. Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun ennaltaehkäisevässä puhdistuksessa käydään vähintään vuosittain.

Katso hinnat

Kun hymy kaipaa luonnollista kirkastusta, sooda- eli jauhepuhdistus auttaa. Se poistaa pinnalliset värjäymät, karkeudet ja pinttymät hampaiden pinnoilta sekä hammasväleistä. Tehokas soodapuhdistus perustuu natriumkarbonaattijauheen ja vesi-ilmasuihkun yhteisvaikutukseen. Niiden avulla hampaat suihkutetaan puhtaaksi plakista ja bakteereista. Lopputuloksena ovat kiiltävät, liukkaat, hohtavat ja puhtaan tuntuiset hampaat sekä luonnollinen, kaunis hymy.

Tehokas, nopea ja hellävarainen soodapuhdistus kestää vain noin 15 minuuttia ja se voidaan tehdä myös hammaskiven poiston yhteydessä. Soodapuhdistus soveltuu ylläpitohoidoksi, hymyn nopeaan kirkastukseen sekä ennen valkaisua tehtäväksi.

Lue lisää soodapuhdistuksesta

 

Terveydenhuollon ammattilaisen tekemä hampaiden valkaisu on turvallinen tapa saada hymyyn lisää hohtoa. Se tehoaa, jos hampaat ovat tummentuneet, hampaiden väri häiritsee tai haluat yksinkertaisesti saada hymyysi lisää vetoa. Tehovalkaisu vaalentaa hampaita useamman asteen ja sitä käytetään, jos hammasluu on tummentunut tai kellertävä. Kevytvalkaisu taas sopii hampaiden kevyeen kirkastamiseen tai tehovalkaisun jälkeisen tuloksen ylläpitoon.

Aina yksilöllistä hoitoa

Hampaiden valkaisu tehdään aina yksilöllisen suunnitelman mukaan ja se sisältää myös kulmahampaiden ja muiden tummuneiden hampaiden vaalennuksen. Valkaisussa ikenet, huulet ja suun limakalvot suojataan ja hampaille levitetään valkaiseva aine, jonka vaikutusta tehostetaan laservalolla. Sen vaikutus perustuu lämpöön sekä eri aaltopituuksilla säteileviin valoihin.

Tulokset näkyvät heti

Hampaiden valkaisu voidaan tehdä vain terveeseen ja puhtaaseen suuhun, ja kun hampaan kiille on riittävän vahvaa. Hoitoon on hyvä varata aikaa 1–2 tuntia. Valkaisuhoidon tulokset näkyvät heti toimenpiteen jälkeen. Joskus hampaat saattavat vaaleta vielä lisää hoitoa seuraavien päivien aikana.  Tavallisesti valkaisun jälkeen on oltava pari tuntia syömättä ja värjääviä ruokia ja juomia, kuten kahvia, mustikkaa ym. tulee välttää parin päivän ajan toimenpiteen jälkeen. Valkaisun jälkeen hampaisiin voidaan kuitenkin laittaa erikseen suojalakka, jolloin voit syödä ja juoda normaalisti jo pari tuntia toimenpiteen jälkeen.

Meiltä saat myös valkaisutuotteet ja valkaisevat hammastahnat kotikäyttöön.

Lue lisää hampaiden valkaisusta


Palvelemme normaalihinnoin ja ilman toimistomaksua myös lauantaisin.
Varaa aikasi sähköisesti tai soittamalla meille 050 537 7511

Kaikki palvelut

Yleishammaslääkärin palvelut

Erikoishammaslääkärin ja kirurgin palvelut

Suuhygienistin palvelut

Oikominen