Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu on nykyisin erittäin turvallista, kun se tehdään terveydenhuollon ammattilaisen ohjeiden mukaan.

Kokosimme tähän muutamia asiakkaitamme askarruttaneita kysymyksiä hampaiden valkaisusta ja kerromme mielellämme myös lisää – Voit varata suuhygienistiltämme ajan konsultaatiokäynnille. Pelkkä konsultaatiokäynti on maksuton, mikäli jatkamme hoitoa kanssasi.

Kysymyksiä ja vastauksia hampaiden valkaisusta

Milloin hampaiden valkaisu kannattaa tehdä?
Hampaiden valkaisu on hyvä ratkaisu, jos hampaat ovat tummentuneet, hampaiden väri häiritsee ja haluat parantaa hymysi ulkonäköä.

Kenelle voi tehdä hampaiden valkaisun?
Hampaiden valkaisu sopii kaikille, joilla on terveet hampaat. Suosittelemmekin ensin käyntiä hammaslääkärissä hampaiden tarkastuksessa.

Mitä on huomioitava?
Valkaisuhoitoja ei tehdä alle 18-vuotiaille, koska nuorilla hampaiden kehitys on vielä kesken. Valkaisuhoitoja ei suositella myöskään raskaana oleville tai imettäville. Kannattaa myös huomioida, että valkaisu ei tehoa proteettisiin kruunuihin tai hampaiden paikkamateriaaleihin. 

Pitääkö ensin tarkistuttaa hampaat?
Ennen valkaisua on suositeltavaa käydä hammaslääkärissä tai vaihtoehtoisesti valkaisukonsultaatiossa suuhygienistillä.

Mitä valkaisussa tapahtuu?
Hampaiden valkaisuun on hyvä varata noin 1–1,5 tuntia. Ensin hampaat pestään ja ikenet suojataan. Tämän jälkeen laitetaan valkaisuaine, annetaan aineen vaikuttaa ja poistetaan se. Tämä käsittely toistetaan tarpeen mukaan 1–4 kertaa.

Kauanko vaikutus kestää, milloin pitää tulla seuraavan kerran valkaisuun?
Hampaiden valkaisun tulos ja vaikutuksen kesto riippuu useista tekijöistä, kuten hoidon tyypistä. Myös elämäntavat vaikuttavat suuresti (tummat ruoat ja juomat värjäävät herkemmin hammasta).

Yleensä valkaisun vaikutus kestää noin 6–12 kuukautta, ja on suositeltavaa odottaa vähintään tämän verran ennen seuraavaa valkaisukertaa. Kannattaa aina keskustella ensin suuhygienistin kanssa ennen valkaisun aloittamista.

Onko hampaiden valkaisu turvallista?
Hampaiden valkaisu on turvallista, kun se tehdään ammattilaisen valvonnassa. On tärkeää noudattaa ohjeita ja varmistaa, että hoidolle ei ole esteitä (esim. raskaus). Hampaiden valkaisu tehdään aina terveeseen suuhun.

Aiheuttaako hampaiden valkaisu vihlontaa? Ja mitä voi sille tehdä?
Hampaiden valkaisu voi aiheuttaa väliaikaista vihlontaa, mutta se on yleensä lievää ja häviää muutamassa päivässä. Lisäksi voimme suositella erilaisia hammastahnoja, jotka lievittävät vihlontaa.

Mikä on paras vaihtoehto hampaiden valkaisuun? Miten valkaisutavat eroavat toisistaan?
Tehovalkaisu on vastaanotolla tehtävä valkaisu, joka on tehokas ja vaalentaa hampaita useamman asteen verran. Tehovalkaisua käytetään usein, kun hammasluu on tummunut tai kellertävä.

Kevytvalkaisu sopii hyvin hampaiden kevyeen kirkastamiseen tai tehovalkaisun jälkeisen valkaisutuloksen ylläpitämiseen.

Onko kotona tehtävä valkaisu suositeltava?
Hampaiden valkaisu onnistuu myös kotona. Suuhygienisti opastaa tähän ja suosittelee sopivat tuotteet.

Ajan suuhygienistin  konsultaatiolle voit varata näppärästi nettiajanvarauksestamme tai puhelimitse.

Lämpimästi tervetuloa!

Alla ennen ja jälkeen -kuvat tehovalkaisusta:

Opushammas palvelee kokonaisvaltaisesti suun ja hampaiden terveydessä. Kuvassa lähtötilanne ennen tehovalkaisua sekä lopputulos sen jälkeen.