Ammattitaidolla ja turvallisesti

Joskus käy niin, että menetämme syystä tai toisesta hampaita tai niitä joudutaan poistamaan vaikkapa tapaturman seurauksena. Menetetyn hampaan paikka kannattaa aina korjata, jotta suu pysyy terveenä ja purenta oireettomana. Siisti ja terve suu on myös kauniin hymyn edellytys.

Kokenut suu- ja leukakirurgimme palvelee sinua sekä hammasimplanttien asentamisessa että vaativissa hampaan poistoissa. Hoitotoimenpiteet suunnitellaan ja toteutetaan aina yksilöllisen suunnitelman mukaan asiakkaan tarpeet huomioiden.

Menetetty hammas voidaan korvata hammasimplantilla. Tällöin menetetyn hampaan tilalle istutetaan useimmiten titaanista valmistettu keinojuuri, jonka päälle hammaslääkäri tekee yksilöllisen hammaskruunun, sillan tai irtoproteesiin. Implanteilla voidaan korvata yksi, useampi tai vaikka kaikki hampaat.

Implantin asentaminen vaatii riittävästi leukaluuta. Lisäksi suun ja yleisterveyden pitää olla riittävän hyvä ja tupakointia pitäisi välttää. Toimenpide kestää tavallisesti noin 0,5–2 tuntia ja se tehdään paikallispuudutuksessa. Ruuvien kiinnittymisen ajan, noin 1–2 viikkoa, asiakkaan pitää olla ilman hammasproteesia. Tämän jälkeen aloitetaan kruunun, sillan tai irrotettavan proteesin valmistus, joka vaatii muutaman hoitokäynnin. Implantti kiinnittyy leukaluuhun yleensä muutamassa kuukaudessa. Kasvaviin leukoihin ei kiinnitetä implantteja.

Implantti paranee yleensä 2–6 kuukaudessa. Hammasimplantteja hoidetaan samalla tavoin kuin omiakin hampaita, ja ne vaativat säännöllistä hammastarkastusta ja suuhygienistin hoitoa samoin kuin omatkin hampaat. Myös irrotettavan implanttiproteesin puhtaudesta pitää huolehtia hyvin. Se puhdistetaan hammasproteesiharjalla ja irrotuksen aikana puhdistetaan proteesin alla olevat implantit hammasharjalla.

Ennen implantin asennusta erikoishammaslääkäri tekee suun kliinisen ja röntgenologisen tutkimuksen, joiden perusteella tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Meillä Opushampaassa käytetään ainoastaan parhaita hammasimplanttimerkkejä.

Katso hinnat

Joskus tulee vastaan tilanteita, jolloin hampaan poisto on välttämätöntä. Tällaisia voivat olla esimerkiksi paha reikiintyminen, hampaan vaikea halkeaminen, kiinnityskudossairaus, puhkeamaton viisaudenhammas, ahdas purenta tai tehoamaton juurihoito. Hampaan poisto voidaan tehdä joko ilman leikkausta tai leikkaamalla. Toimenpide on nopea ja tehdään paikallispuudutuksessa, joten se ei aiheuta kipua, eikä sitä tarvitse jännittää.

Hammaslääkäri tarkastaa suun ja hampaiden kunnon ennen poistoa ja perehtyy asiakkaan sairaus- ja lääkitystietoihin. Samalla suunnitellaan hampaan poisto. Hampaan poiston tai leikkauksen jälkeen paraneminen on yksilöllistä.

Mikäli sinulla on tarvetta hampaan poistolle, soitathan meille ensin:
p. 050 537 7511


Kaikki palvelut

Yleishammaslääkärin palvelut

Erikoishammaslääkärin ja kirurgin palvelut

Suuhygienistin palvelut

Oikominen