Palvelut

                             Perushammashoito
                             Esteettinen hammashoito
                             Implantit
                             Protetiikka
                             RöntgentutkimuksetPerushammashoito

Kaikissa suun vaivoissa on turvallista aloittaa oman hammaslääkärisi kanssa. Ohjaamme sinut oikeaan hoitoon ja tutkimukseen. Säännöllisistä hammastarkastuksista sinun kannattaa sopia aina etukäteen, näin varmistat että terveytesi on hyvissä käsissä. Tarkastusten lisäksi hampaiden säännöllinen puhdistus on erittäin tärkeää. Suuhygienistimme poistaa hammaskiven ja värjäymät – tarvittaessa käytetään soodapuhdistusta. Myös hampaiden valkaisusta voit keskustella suuhygienistimme kanssa. Vastaanottokäynnillä saat yksilöllisiä ohjeita parempaan, tehokkaampaan kotihoitoon.

Vaihtoehtona luonnonkauniit hampaat

Monipintaisissa täytteissä hampaiden purupinnoilla yhdistelmämuovia suositeltavampi materiaali on keramia. Keraamiset täytteet ovat esteettisiä, kudosystävällisiä ja kestäviä. Kertyvistä kustannuksista hammaslääkärin osuudesta saat KELA korvauksen.

Keraamisten täytteiden valmistusvaiheet

1. vanha vioittunut paikka poistetaan ja hampaistosta otetaan yksilöllinen jäljennös. Hampaaseen kiinnitetään kestävä väliaikainen paikka.

2. viikon kuluttua hammaslaboratoriossa tehty valmis keraaminen paikka kiinnitetään valokovetteisella kiinnityssementillä. Valmis paikka on esteettinen, vahvistaa omaa hammasta ja
on pitkäikäinen.

  

Soita ja kysy keramian monista mahdollisuuksista.Esteettinen hammashoito

Esteettinen hammashoito ei varsinaisesti ylläpidä tai korjaa hampaiden terveyttä, vaan sen avulla muutetaan hampaiden ulkoista olemusta esteettisesti miellyttävämmäksi. Hampaita voidaan tarpeesta riippuen valkaista, tehdä kruunuja tai peittää ulkopinta laminaateilla.
Kauniilla valkoisilla hampailla on helppo hymyillä ja saat lisää itsevarmuutta.


Implantit

Keinojuurikruunuilla voidaan korvata menetettyjä hampaita ja se on hyvä vaihtoehto silta- tai irtoproteesille. Keinojuuri- eli implanttihoidossa ovat mukana niin oma hammaslääkärisi, suukirurgi kuin röntgenologian erikoishammaslääkärikin.

Käytämme sveitsiläistä Straumann-ITI – implanttijärjestelmää. Se edustaa alansa huippua ja hoitotulokset ovat olleet erinomaiset. Implanttihoidon avulla myös koko proteesien pysyvyys ja käyttömukavuus voi parantua huomattavasti. Kerromme mielellämme lisää.

Laadimme toimenpidesuunnitelman ja kirurgiassa teemme yhteistyötä erikoishammaslääkäri,
HLT Kai Sundquistin kanssa

Protetiikka

Protetiikkaa tarvitaan, kun normaali paikkaushoito ei enää riittävästi korjaa hampaiden vaurioita. Hampaisto, joka on runsaasti paikattu, on usein herkkä murenemaan lisää. Tällöin kestävän paikkaushoidon toteuttaminen on erittäin hankalaa, jopa mahdotonta. Tällaisissa tapauksissa hampaisiin tehdään kruunuja. Kiinteitä siltaproteeseja tai irrotettavia proteeseja tarvitaan, mikäli potilaalta puuttuu hampaita.

Hammaskruunujen ja -siltojen valmistuksessa käytetään eri tekniikoita tai materiaaleja, kuten kultaa, metallokeramiaa tai täyskeramiaa. Tällä hetkellä käytetyin materiaali on täyskeramiaa, jolla saavutetut tulokset ovat kestäviä ja esteettisesti loistavia. Protetiikan teemme yhteistyönä hammaslaboratorioiden CeraMikko Oy:n ja Kvalident Oy:n kanssa.

Irtoproteeseja ovat mm. rankaproteesit eli metallirunkoiset proteesit ja akryyliset osa- ja kokoproteesit. Irrotettava proteesi voi olla myös peittoproteesi eli hampaisiin tai implantteihin kiinnitettävä irtoproteesi.

Röntgentutkimukset

Aina pelkkä suuhun katsominen ei riitä vaan lisäksi tarvitaan röntgentutkimusta. Käytössämme Opushampaassa on digitaalinen röntgenkuvaustekniikka – otetut kuvat ovat välittömästi hammaslääkärin käytettävissä. Ehl Ingemo Strand kirjoittaa lausunnon otetuista röntgenkuvista. Kuvaamme myös lähetepotilaita